keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Styroksi

Styroksia eli polystyreeniä eli EPS:ä (Expanded PolyStyrene) on jokaiselle tunnettu materiaali. Sen käyttökohteita ovat mm. pakkaustuet, kertakäyttöastiat, erilaiset säilytyskotelot ja monet muut käyttökohteet. Polystyreenivaahtoa voidaan valmistaa eri lujuuksina kulloisenkin käyttötarkoituksen mukaan.

Ostimme jokunen viikko sitten metallirunkoisen parisängyksi levittyvän vierasvuoteen. Tosin vieraat sitä tuskin ikinä tulevat käyttämään, sillä afgaanit ovat sen jo vallanneet. Tämä laitos oli pakattu noin 2 metriä korkeaan, metrin leveään ja 10 senttiä paksuun pahvilaatikkoon. Styroksia oli käytetty tukina, jotteivät eri osat kolahtelisi vasten toisiaan, kuten helposti esimerkiksi kuljetuksen yhteydessä voisi käydä.

Kasasimme sängyn onnistuneesti (oletusaika 30 minuuttia, toteuma 1,5h vaikkei mitään onglemia sinällään ollut) makuuhuoneeseemme ja sijoitimme pakkausmateriaalit vaatehuoneen puolelle odottamaan seuraavaa kaatopaikkakuormaa. Omakotiasujana kun ei roskalaatikkoa oikein voi täyttää isolla läjällä styroksia sillä roskis täyttyy jo ihan arkiroskista melko tehokkaasti. Siksi teemmekin kerran, pari vuodessa peräkärrykuorman kaatopaikalle vietäväksi.

Kului muutama viikko ja rakkaat tyttäremme olivat leikkimässä yläkerrassa, jossa sijaitsee meidän makuuhuone, tyttöjen huone ja vaatehuone. Jonkin ajan kuluttua tytöt tulivat alakertaan hiuksissa pieniä styroksipalloja. Olivat löytäneet styroksit, joita oli ollut kiva rikkoa. Vaatehuoneessa oli siis kohtuullinen määrä styroksia lattialla.

Tytöt toruttiin aiheeseen kuuluvasti ja vannotettiin ettei vaatehuoneeseen ole enää mitään asiaa.

Muutama päivä myöhemmin saimme vieraita. Näinä päivinä ovemme käy siihen malliin, että saranoita saa rasvata ihan tosissaan, mutta oikein hyvä niin. Kaikki ovat tervetulleita ja ovemme ovat aina avoinna!

Vieraaksemme pentuja katsomaan tulikin tuttu perhe, joilla on pikkuisen vanhempi tyttö kuin meidän lapsemme ovat. Meidän lasten piti sitten tietty esitellä ihan kaikkea mahdollista "isolle tytölle". Myös styroksin rikkomista.

Vieraileva tyttö tuli nätisti jonkin ajan kuluttua alakertaan kertomaan KNAM:lle että tytöt tekevät nyt jotain sellaista mitä ei luultavasti saisi tehdä. Lähdin paikalle katsomaan ja todellakin jotain kiellettyä tapahtui. Tytöt paiskoivat styrokseja toistensa päähän ja juoksivat ympäri yläkertaa. Lopputuloksena styroksipalloja ainakin seuraavissa paikoissa: pitkin lattioita, seinillä, peitoissa, lakanoissa, tyynyissä, kaapeissa, vaatteissa, kaappien ovissa, lehtien päällä, leluissa, kirjoissa ja niin edelleen.

Ainoa positiivinen puoli tässä oli se, että koirat säästyivät styroksilta koska eivät pahemmin meillä yläkerrassa aikaansa vietä.

Tarinan opetus? Emmää tiä...

Ei kommentteja: