keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Ei enää vaaveja

Eilen illalla tuli oikein istahdettua, ensimmäistä kertaa pariin päivään, pentulaatikon ääreen. Täytyy myöntää, että hämmästys oli suuri, kun totesin kakaroiden kasvaneen ihan valtavasti. Korvat ovat alkaneet pennuilla aueta, kuulevat jo ihan selvästi ääniä. Erityisesti jos joku sisaruksista alkaa piipittämään niin muilla alkaa pyöriminen ja hyöriminen lisääntymään.

Värit ovat alkaneet erottumaan entistäkin selvemmin, vaikken paljoa ole afgaaneiden värimaailmaan olekaan perehtyny (mitä eroa on brindlellä ja sinisellä?), mutta nyt pennut on jo helpompi erottaa toisistaan. On vaaleata, tummaa, kirjavaa, harmaata.

Liike on lisääntynyt myös melkoisesti. Kakarat painavat mahallaan, takajaloillaan työnnellen itseään eteenpäin ympäri pentulaatikkoa etsiessään lämpöä sisaruksistaan tai sitten emon turvaa. Voimaa on kuin pienessä kylässä ja taisto ruokapaikoista tuntuu välillä olevan melko kiivasta.

Kovin paljoa en myöskään afgaanin rakenteesta tiedä, mutta näyttää niillä silti olevan melko komeat kulmaukset sekä edessä että takana, todella lupaavan oloisia pentuja, siis.

Myös suoranaista massaa ovat saaneet melkoisesti. Ne ihan pienimmätkin nartut ovat kirineet sisaruksiaan hienosti kiinni ja kokoerot ovat tasoittuneet. Tosin se yksi vaalea uros erottuu edelleen ryhmästä, siksi kookas se on. Siitä tulee varmasti todella upea ja näyttävä valkoinen uros!

Myös Molly-mamma on suoriutunut tehtävästään todella loistavasti, aivan kuin olisi koko elämänsä hoitanut pentuja! Molly nöyrästi imettää, pesee ja kouluttaa pentuja vaikkei selvästi ihan joka hetki mieli tekisikään pentujen kanssa aikaa viettää. Mutta vaistot ohjaavat. Lisäksi Molly on syönyt todella hyvin ja monipuolisesti (lihaa, kanaa, rehuja ym.) ja siksi ruokaa pennuille on riittänyt todella hyvin.

Vaimon kanssa ollaan puhuttu, että voitaisiin koittaa ottaa ensimmäisiä "virallisia" yksittäiskuvia pennuista lähipäivinä, kenties viikonloppuna. Olisi mukavaa jakaa tätä iloa myös muiden kanssa. Eli kannattaa pysyä taajuudella, tämän blogin lukijat kun ovat aina saaneet ensikäden tietoa pennuista ohi virallisen tiedotuskanavan :)

Ei kommentteja: