maanantai 12. helmikuuta 2007

Vailla virtaa

Otsikko pitää ottaa tällä kertaa kirjaimellisesti eikä siihen sisälly mitään monitasoista viestiä, puhumattakaan mistään henkisestä loppuunpalamisesta. Ehei.

Eilen illalla vaimo oli pesemässä ja föönaamassa yhtä meidän koirista (sitä isointa urosta, tietty) ja minun vastuulle oli uskottu lasten iltapala ja unille laittaminen. Kun kerran aikaa oli, imuroin ja moppasin yläkertaa samalla kun muksut vieressä katselivat YouTubesta Crazy Frog -videoita. Hassua muuten seurata niiden touhuja tietotekniikan ja ennen kaikkea noiden videoiden parissa, vanhempi (2,5v) tapittaa silmät ymmyrkäisenä ja kommentoi videoiden sisältöä kun taas nuorempi (1,5v) tanssii ja joraa minkä jaloistaan ja käsistää ehtii.

Olin juuri saanut lattiat mopattua kun puhelin pirahtaa alakerrassa ja minä pää kolmantena jalkana sitä hakemaan. Vaimohan siellä soitti - kellarista. Oli kuulemma sulake palanut ja pimeys vallannut sen kellarin peränurkan. Samoilla lämpösillä sen enempiä tarkastelematta juoksin kaapille hakemaan 20A sulaketta, joka tarvitaan kellarin ryhmäkeskukselle. Hämmästys tosin oli suuri, kun huomasin sulakkeen olevan ehjä. Samalla tajusin vilkaista ympärilleni ja huomasin että TV oli pimeänä, samoin pakastin ja muutamat valot.

Takaisin kaapille noutaman isompaa sulaketta, muksut kainaloon ja kohti pimeää kellaria. Jätin lapset pimeään vaimon seuraksi ja suuntasin autotalliin pääsulakkeille. Todetakseni niidenkin olevan ehjiä.

Hetken mietittyäni ja sähkömies-enoani konsultoituani totesin, että vian on oltava jossain muualla kuin meidän talossa - toisin sanoen sähkölaitokselta oli mennyt yksi vaihe pimeäksi (tiedottomille kerrottakoon, että yleensä taloihin sähkö tulee kolmessa eri vaiheessa joista se sitten jaetaan talon sisällä eri tarpeisiin).

Soitto sähkölaitokselle josta mies kertoi naapurimmekin jo soittaneen asiasta ja nyt kun hänellä oli 2 ilmoitusta laitettiin vikapartio matkalle. Noin 30 minuuttia tästä valot syttyivät ja vaimo pääsi jatkamaan koiran laittoa.

Lopputulos oli se, että koiranlaitto viivästyi noin tunnilla ja mikä parasta, tämä oli tietenkin allekirjoittaneen syytä...

Teidän,

KNAM

Ei kommentteja: