maanantai 9. helmikuuta 2009

Pois palelemasta

Olipa loma.

Viikko sitten lauantaina, varhain aamusta, käynnisteltiin ranskatarta kohteena Helsinki-Vantaa. Ilman pikku koirakuvioita ei tuotakaan ajomatkaa päästy tekemään, sillä matkan varrella (siis noin klo 6.00 lauantaiaamuna!) veimme kyläilleen Adan takaisin kotiinsa.

Laukut ruumaan, perhe koneeseen ja nenä kohti Lanzarotea.

Sääennuste ei lupaillut kovin hyvää lomasäätä mutta ikuisena pessimistinä ajattelin, että "ei ne espanjalaiset osaa säätä kuitenkaan ennustaa". Osasivat ne.

Pitkän aikavälin tilastojen mukaan Lanzarotella on helmikuussa keskimäärin 7 sadepäivää. Siis päivää, jolloin vettä tulee taivaalta enemmän tai vähemmän. Meidän loman ajalle (lauantaista lauantaihin, 8 päivää siis) sadepäiviä sattui 8. Ihan hyvin osuttu.

Täytyy kyllä sen verran nyt tätä tarinaa todenmukaistaa, että sateet eivät yleensä kestäneet montaa minuuttia kerrallaan (paitsi yhtenä yönä kun satoi ihan oikeasti myrskyn kera), joten aurinkoakin vähän saatiin ja jälkikasvu (ja vaimo!) pääsi jopa mereen pulikoimaan - itse sitä kriittistä pistettä syvemmälle uskaltautunut.

Mutta vaikka kelit ei meitä suosinetkaan ja hotellihuoneen lämmityslaitteet (3 kpl) olivat kaikki rikki, niin mieli oli silti kotiinpalatessa hyvä. Aivot olivat saaneet täydellistä lepoa viikon ajan, käveltyä tuli noin 80000 askelta (vaimolle siis noin 100000 ja lapsille vieläpä varmasti ainakin tuplaten eli liikuntaa saatiin!), lapsilla oli hauskaa ja aikuisetkin pääsivät elämässä vähän helpommalla kun koirien hoito oli ulkoistettu ja ruoanlaitostakin vastasi 50%:sti paikalliset ravitsemusliikkeet.

Palattuamme kotona odottelikin 4 suorastaan hysteeristä affea (eivät tienneet miten päin olisivat olleet kun tajusivat että tulimme kotiin), joista näki välittömästi päältä päin, että nälkää eivät ainakaan olleet kärsineet. Eli ruokaa olivat saaneet ja koiranhoitajan rankan flunssan takia liikunta oli jäänyt vähän normaalia vähemmälle. Mutta hengissä ja hyvissä voimissa, sehän se tärkeintä aina on.

Summa summarum, seuraava loma täytyy tehdä säävarmempaan paikkaan jossa on vähemmän eläkeläisbrittejä :)

Teidän,

KNAM

Ei kommentteja: