keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Maailman halvin koiranäyttely

No ei oikeesti.

Viime viikonloppu meni siis näyttelyn merkeissä Sveitsissä, kuten tuo parempikin puolisko jo runoilikin. Kuten tunnettua, Norjan ohella Sveitsi on kauniisti sanottuna kallis maa. Mutta myös kaunis, siisti ja rikas maa.

Hyvänä esimerkkinä otettakoon nyt vaikka nuo näyttelymaksut. Vaimo unohti hoitaa ilmoittautumisen sillä edullisemmalla aikaikkunalla, joten saimme maksaa osallistumisestamme ihan koko rahan edestä. Kirjaimellisesti. Kahden koiran näyttelymaksut viikonlopun kahteen näyttelyyn yhteensä 340 euroa eli 170 euroa per päivä eli 85 euroa per koira per näyttely. Saa lopettaa kitinän kalliista näyttelymaksusta Messariin. Tosin täytyy muistaa, että myös palkat ovat melko paljon kovemmat Sveitsissä kuin koto-Suomessa.

Lisäreferenssejä olisi hintatasosta tarjolla jonkin verran lisääkin, mutta mainittakoon nyt vain McDonalds-ravintolan Sundae-jäätelö. Kyseinen pehmis maksaa Suomessa ja täällä Saksassa euron. Sveitsissä 3,50 frangia eli 2,70 euroa. Siis melkein kolme kertaa enemmän.

KNAM muistaa taas käydä ahkerasti töissä, sillä toukokuussa on kuulemma pakko mennä uudestaan Sveitsiin. Siellä on kuulemma taas näyttely.

Mutta jotain mukavaakin reissussa sentään oli. Perinteisen messuhallivierailun lisäksi pääsimme kerrankin näkemään jotain muutakin näyttelypaikkakunnasta. Näyttely siis oli Fribourgin kaupungissa melko keskellä Sveitsiä. Iltapäivällä näyttelyn jälkeen kävimme vähän kävelemässä keskustan laitamilla komeiden maisemien säestyksellä. Tämän herkistelyn jälkeen käväisimme vielä syömässä kunnes väsy voitti matkaajat ja oli pakko vääntäytyä hotellille lepäilemään.

Sunnuntain näyttelypäivän jälkeen suunnaksi jälleen Saksan-koti ja paluumatka sujuikin yllättävän hyväntuulisissa merkeissä, väsymyksestä huolimatta.

Ei kommentteja: