sunnuntai 1. elokuuta 2010

Pentuhuoneesta vierashuoneeksi, osa 3

Viime päivityksestä on nyt aavistuksen verran enemmän aikaa kuin ehkä alunperin piti, mutta huone on, uskomatonta kyllä, valmis. Valmistumista viivytti peruskiireiden lisäksi kesän aikana olleet yövieraat, mutta koko ajan huone on onneksi jo ollut siinä tilassa, että sinne on kehdannut vieraita majoittaa.
Viime päivityksessä päädyttiin tilanteeseen, jossa seinät oli saatu eristettyä ja levytettyä ja ne odottivat maalia sekä tapettia. Kesäkuun alkupäivinä vaimo pisteli päivässä maalit seinille ja allekirjoittanut laittoi muutama ilta ennen ensimmäisiä kesävieraita tapetit seinille. Sitten jouduimmekin ottamaan pienen tauon remontoinnissa, mutta jälleen kesälomien alettua päästiin jatkamaan.Eli kattoon halusimme kokonaan uuden pinnan, sillä 60-luvun haltex-levy ei enää ollut parhaassa kuosissaan. Ruuvasimme vaimon kanssa uudet ruoteet kiinni kattoon ja aloimme laittaa uutta paneelia kiinni. Väliin pujotimme vähän sähköjohtoa, jotta saimme uuden kattopistorasian myöhemmin mahdollisesti hankittaville vaatekaapin kohdevaloille.


Kun katto oli saatu paikoilleen, alkoi armoton jiirisahaaminen. Ensin täytyi sahata kattolistat jotta kaikki oli valmista kaapeille. Tuosta meidän kaappirumbasta saisi ihan erillisen blogikirjoituksen, joten jätetään se tarina toiseen kertaan. Lopputuloksena oli kuitenkin oikein nätit kaapit.Kaappien kasaamisen jälkeen oli sitten jalka-, ovi- ja ikkunalistoituksen vuoro. Jalkalistat oli helppo juttu, mutta erityisesti ikkunan kanssa joutui punnertamaan ihan tosissaan, koska seinä oli "kasvanut" lisäeristeen takia noin 4 senttiä sisäänpäin.

Punnerruksien jälkeen sekin kuitenkin tuli valmiiksi ja vaikka itse sanonkin niin lopputuloksesta tuli aika hieno, vai mitä?
Niin siis tuli valmista? Ehei, se viimeinen listanpätkä puuttuu...
Teidän,
KNAM

2 kommenttia:

Maud kirjoitti...

Oi miten hienolta näyttää! Harmittavan pieni pätkä kattolistaa jäi puuttumaan, ottaa aina päähän jos joutuu ostamaan jotain 3 m listaa kun tarvittaisi van 50 cm.

Laskos / KNAM kirjoitti...

No puuttuu tuolta oikeasti vielä myös lämpöpatteri ja sen liitoksen alta toinen 20cm listaa.

Sain jo tänään tarjouksen yhdeltä kaverilta, jolla saattaa olla samaa listaa puuttuva pätkä, täytyypä olla vielä muuten yhteyksissä kaveriin :)

Kiitos kehuista!